Şartlı geçiş büte girer mi?
DD veya DC notuyla şartlı geçen bir kişi bütünleme sınavlarına girebilir mi? Bütünleme sınavı hakkı yoktur. Bütünleme sınavlarına girebilmek için final sınavına girmeyenlerin final sınavı sonucunda FF, FD, FG harf notuna sahip olması gerekir.
Bütünlemede geçme notu var mı?
Tekrar sınavında en az 100 üzerinden 45 puan alınmalıdır. Tekrar sınavının notu bu dersin final notunun yerine geçer. Öğrencilerin tekrar sınavlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için her dersin tekrar sınavı notunun en az CC harf notu olması gerekir.
Şartlı geçilen dersin bütüne girilir mi?
Şartlı olarak geçtiğiniz dersin bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Sorumlu geçme büt zorunlu mu?
Bu sınava katılım zorunlu değildir. Harf notu (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) ne olursa olsun, öğrencinin tekrar sınavına girmesine gerek yoktur. Öğrenci, başarısız olduğu veya sorumlu olduğu dersi telafi etmeme hakkına sahiptir.
Büte kalınca ortalama düşer mi?
– Tekrar sınavından aldığınız not ortalaması, sınavdan önceki not ortalamanızdan düşük olabilir. Bu durumda tekrar sınavlarını dikkatli seçmelisiniz çünkü tekrar sınavındaki ortalamanız her zaman final notunuz olacaktır.
Büte girince final sayılır mı?
Final notunu yükseltmek için bütünleme sınavına girmeyi talep eden öğrenci, bütünleme sınavına girmek zorundadır ve bu sınavda aldığı not geçerli olup, final sınav notu geçersiz sayılır.
Bütünleme sınavından kalınca ne olur?
Tekrar sınavı final sınavınız olarak sayılır. Başka bir deyişle, tekrar sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınav notunuz silinir ve tekrar sınav notu kaydedilir. Dersi geçemeyen öğrenciler ve final sınavına giremeyen ve mazeretlerini kanıtlayamayan öğrenciler sınava girebilir.
Vize 0 Final 100 geçer mi?
1. Vize ve final not ortalaması hesaplanırken, vize notunun %40’ı ve final not ortalamasının %60’ı kullanılacaktır. 2. Notun geçer not olarak kabul edilebilmesi için final ve ortalama notunun 50 veya üzeri olması gerekmektedir. Aksi takdirde BAŞARISIZ olarak kabul edilecektir.
Şartlı geçme kaç ders için geçerli?
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB veya CC notlarından birini alan öğrenci başarılı sayılır. 2) Bir dersten DC veya DD notlarından birini alan öğrenci koşullu başarılı sayılır. 3) Bir dersten FD veya FF notlarından birini alan öğrenci başarısız sayılır.
Şartlı geçilen dersi tekrar almak gerekir mi?
Hayır, şartlı olarak geçtiğiniz dersleri istemediğiniz takdirde tekrarlamak zorunda değilsiniz.
Final mi zor büt mü?
Genel olarak tüm finalden daha kolaydır ama hocaların vicdanına göre zor da olabilir.
DC alınca Büte giriliyor mu?
DD ve DC notu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girmesine gerek yoktur; ancak FF notu alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmeleri için bütünleme sınavına girmeleri gerekmektedir.
Büt ne kadar etkiliyor?
Bütünleme sınavına giren öğrenciler için bütünleme sınavı, final sınavı yerine geçer ve final sınavı gibi genel notun %70’ini oluşturur.
En fazla kaç dersten büte girilir?
Telafi için ders sınırlaması yoktur.
Koşullu geçmek ne demek?
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notu alan bir öğrenci koşullu başarılı sayılır. Koşullu başarılı final notlarının başarılı sayılabilmesi için öğrencinin AGNO’sunun en az 2 olması gerekir.
Sorumlu geçilen dersin bütüne girilir mi?
DD ve DC notu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girmesine gerek yoktur; ancak FF notu alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmeleri için bütünleme sınavına girmeleri gerekmektedir.
Bütünleme sınavına hangi şartlarda girilir?
HANGİ ÖĞRENCİLER TEKRAR SINAVA GİREBİLİR? Ön koşulları yerine getirmesine rağmen final sınavında başarılı olamayan veya “kaldı” (FF) veya “şartlı başarılı” (DD) ve (DC) notu alan öğrenciler bu ders için tekrar sınavına girebilirler.
Şartlı geçişte hangi ortalamaya bakılır?
Tekrarlanan tüm dersler için, önceki not ne olursa olsun, alınan son not dikkate alınır. “Koşullu geçilen dersler için, final sınavında çalışma ortalamasına bakılır.”
Koşullu geçince ne olur?
Bir dersi şartlı veya koşullu geçerseniz ne olur? Bir dersi şartlı geçmek okul hayatınız boyunca sorun olmaz ancak şartlı geçilen dersler mezuniyette tekrar sınava tabi tutulur ve not ortalaması mezuniyet için yeterli olmazsa şartlı geçilen ders sınavının tekrar alınması gerekebilir.