Bir işte çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız?
Bu caddelere; e-devlet ve Alo 170 SGK hattı üzerinden başvuruda bulunuluyor.
Işe girince e devlette görünür mü?
Çalışanların sigortaları ile ilgili tüm bilgilere erişebilecekleri adres e-devlet sistemidir. E-devlet sisteminde işe başladığınız tarihi, her ay ödenen prim gün sayısını, toplam emeklilik primi gün sayısını ve işten ayrıldığınızda sigortanızın sona erdiği tarihi görebilirsiniz.
Sigortalı Çalışanlarımı nasıl öğrenebilirim?
Bağ-Kur Çalışanları İçin 4B Hizmet Beyanı ve Emekli Sandığı Kapsamında Çalışan Vatandaşlar İçin 4C Hizmet Beyanı e-Devlet üzerinden talep edilebilir. Hizmet raporu ile ikramiye sayısı, ikramiye ödeme günü gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çalıştığım işleri nasıl görebilirim?
HİZMET RAPORU ALMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLARA İLİŞKİN REHBER 1-) İnternet arama çubuğuna “e-Devlet” yazıldığında e-Devlet giriş sayfası açılacaktır. 2-) Sağ üstte bulunan GİRİŞ butonuna basarak T.C. Kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. İş Ünvanı Listesi (Sosyal Güvenlik Kurumu) sekmesine tıklayın.
Iş çıkışı yapıldığını nasıl anlarız?
Fesih kodunun nasıl öğrenileceğini merak edenler, işverenin fesih kodunu sisteme girmesi şartıyla e-devlet sistemi üzerinden 4A, 4B ve 4C sayfalarından bilgi alabilirler.
Sigorta hizmet dökümünü kimler görebilir?
SGK Hizmet Belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini içeren ve 4A, 4B ve 4C olmak üzere üç gruba ayrılan bir belgedir.
Şu an sigortalı olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
E-devlet web sitesinde Sosyal Sigorta Kurumu sayfasına gidin. E-devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranızı girerek kimliğinizi doğrulayın. Web sitesinde “4A Hizmet Listesi” kutusuna tıklayın. Ardından 4A hizmet raporunuzu kolayca alabilirsiniz.
Işe girdikten kaç gün sonra e devlete düşer?
İşe giriş bildirgesinin detaylarını e-devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. İşverenler bu süreci tamamladıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden erişebilirler. Çalışanlar işe başladıkları ayın 26’sından itibaren sigorta başlangıç tarihini ve diğer detayları görüntüleme olanağına sahiptirler.
Işe girişim yapıldı mı?
ALO 170’te sigorta hakkında bilgi almak için şu adımları izleyin: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170’i arayın. Ardından operatörün talimatlarını izleyin ve “sigorta fayda süresi” hakkında bilgi edinmek için 2’ye basın.
İşten çıktıktan sonra sigorta ne zaman düşer?
İşten ayrıldıktan sonra SSI geçerliliği 3 ay boyunca devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 ay boyunca SSI kapsamında sağlık yardımları almaya devam eder. Sigorta durumunuz 10 gün boyunca kayıt altında tutulmaya devam ederken, 3 ay boyunca kamu ve özel hastane hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabilirsiniz.
Cumartesi işe başlayan işçi ne zaman sigortaya bildirilir?
Aynı zamanda cumartesi günü bu sektörde işe başlayan çalışanların işe giriş bildirimi pazartesi günü saat 23:59’a kadar gönderilebilecek. Pazartesi günü işe başlayan çalışanın işe giriş bildirimi ise en geç pazartesi günü saat 23:59’a kadar gönderilebilecek.
4A aktif ne demek?
4A sigortası, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) şemsiyesi altında olan ve SSK’ya prim ödeyenleri kapsayan bir sigorta türüdür. Ayrıca SSK’nın SGK’ya bağlanmasıyla SSK sigortasına 4A sistemi adı verilmiştir. 4A sigortası, sözleşmeli olarak özel bir iş yerinde çalışan kişileri kapsar.
Işe girişi nereden görebilirim?
SSI işe giriş bildirgesi e-devlet üzerinden kontrol edilebilir ve görüntülenebilir. SSI işe giriş ve çıkış bildirgesini e-devlet üzerinden kontrol etmek ve görüntülemek için; Öncelikle e-devlet adresine girin. TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapın.
Hangi şirketlerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
Artık vatandaşlar e-devlet üzerinden SGK hizmetlerine erişerek, sicil ve sicil numarasının ne olduğunu, hangi pozisyonda çalıştığını, terhis kodunun nasıl oluşturulduğunu görebilecek.
Çalışma dökümü nasıl alınır?
4A hizmet beyannamesini nereden alabilirim? Sigortalı çalışanlar 4A hizmet beyanını Sosyal Sigorta Kurumu’nun herhangi bir şubesinden veya e-devlet üzerinden doldurabilirler. 4A hizmet beyanınızı size en yakın Sosyal Sigorta Kurumu’ndan (SGK) kolayca görüntüleyebilirsiniz.
İşten çıkış yapılan gün çalışılmış sayılır mı?
İşten çıkarılma durumunda, işçi o ayın başından itibaren işyerinde çalışmışsa, işyerinden ayrıldığı gün SGK’ya bildirilecek, yani işten çıkarılma tarihinden sonraki gün sayısı hesaplamaya dahil edilmeyecektir. Dolayısıyla işyerinden ayrılırken ayın kaç gün olduğu önemli değildir.
Nerede çalıştığıma dair belge?
Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal Sigorta Kayıt Belgesi Talebi”ne tıklayın. Daha sonra “4A Giriş ve Çıkış Beyanı” seçeneğine tıklayarak çalışma belgenizi alabilirsiniz.
Aynı gün işe giriş çıkış olur mu?
Pazartesi günü işe başlayan çalışanlar için aynı gün işe başlama bildirimi verilebilir. İlk kez kayıt yaptırılan bir işyerinde işe başlama bildiriminin verilmesi için kayıt tarihinden itibaren bir aylık süre tanınır.
Sigortasız çalışma nasıl ispat edilir?
Bir hizmet keşfi davasında, çalışanın geçmişte sigortasız çalıştığını kanıtlamanın en yaygın yöntemi bir tanık sunmaktır. Bu amaçla, çalışan aynı dönemde birlikte çalıştığı çalışanları tanık olarak sunabilir.