IMEI kaydı yapılınca ne olur?
120 gün içinde eve dönmeli ve geçerli IMEI kayıt ücretini ödemelisiniz. IMEI’yi kaydettirmemeniz durumunda yasal işlem başlatılacak ve cihaz kapatılacaktır.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
Yurt dışından getirilen akıllı telefonların Türkiye’de aktif edilebilmesi için IMEI kaydı zorunludur. Temmuz 2023’te yaklaşık 6.000 TL olan bu ücret yıl sonuna kadar 20.000 TL’ye çıkarıldı. 2024’e gelindiğinde ise IMEI kayıt ücreti %58,46 enflasyon artışına denk gelen 31.692 TL’ye çıkarıldı.
IMEI yüzünden kapanan telefon açılır mı?
IMEI kaydı olmadığı için Türkiye’de kullanımı engellenen cihaz, yurtdışına çıktığında o ülkede tekrar kullanılacaktır. Ancak, IME kaydı Türkiye’de yapıldıktan sonra çalışmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt edilmediği için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz.
IMEI kayıtsız kaç ay kullanılabilir?
Sitem e-devlet üzerinden aktif edildi. İşte detaylar… Devlet, yurtdışındaki cihazlar için kayıt dışı kullanım süresini 120 günden 180 güne çıkardı. Sistem artık e-devlet üzerinden de kullanılıyor.
IMEI kaydı kaç TL 2024?
Yeniden değerleme oranı IMEI tescil ücretini de etkiliyor. 2024’teki yeniden değerleme oranından sonra IMEI tescil ücreti 31.692 TL olacak.
IMEI kaydı yapılırken nelere dikkat edilmeli?
Kayıt yaptırmadan önce nelere dikkat edilmeli? IMEI kaydı için kişinin ülkeye giriş yaptığı belgenin son üç yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde kullanılmamış olması ve kişinin Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren 365 günlük zamanaşımı süresinin dolmamış olması gerekmektedir.
iPhone 15 pasaport kaydı ne kadar?
128 GB iPhone 15 Pro modelinin ABD’deki fiyatı vergiler hariç 999 dolar. 999 dolar güncel kur üzerinden hesaplandığında 29.000.660 TL’ye denk geliyor. 31.000.692 TL’lik yeni IMEI kayıt ücretini 29.660 TL’ye eklersek yurtdışından iPhone 15 Pro getirmenin toplam maliyeti 61.352 TL oluyor.
Yurtdışı iPhone çift SIM kaç ay kullanılır 2024?
1 Ocak 2024’te kullandığınız SIM kart yuvası Haziran ayında son bulacak, ardından Haziran ayında ikinci SIM kart yuvasına takabilir ve yıl sonuna kadar kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ücretsiz IMEI kaydı nasıl yapılır?
T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapın. E-devlette “IMEI Kaydet” hizmeti için gerekli bilgileri girin. Kaydınızı onaylayın ve başvuru takip numaranızı alın.
IMEI kaydı nasıl iptal edilir?
e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaptıktan sonra kayıtlı cihazınızı göreceksiniz. Web tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Adımlı Giriş > Kayıtlı Cihaz İşlemleri sayfasından silebilirsiniz.
IMEI kapanan telefon nasıl belli olur?
Bunu e-Devlet Kapısı’ndan (veya BTK Bilgi ve Bildirim Merkezi’ni (Tüketici İletişim Merkezi-120) arayarak) öğrenebilirsiniz.
1 yıl hat takılmayan telefon nasıl açılır?
1 yıldır kullanılmadığı ve IMEI sinyali almadığı için iletişimi engellenen cihazlar, son takılan hatla kullanılması halinde tekrar açılacak. Bu işleme rağmen iletişim kuramayan cihazlar için BTK’ya başvuru yapılacak.
Kaçak iPhone 15 Pro Max kaç ay kullanılır?
Ancak süre 120 günü aşarsa cihaz devre dışı bırakılır. Yani yurtdışından satın alınan IMEI numarasına sahip cep telefonları gibi cihazların 120 gün içinde BTK sistemi üzerinden satın alan kişinin pasaportuna kaydedilmesi gerekir.
IMEI kaydı 120 günü geçerse ne olur?
IMEI İşlemleri Yurt dışından cihaz Türkiye’ye geldikten sonra en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekmektedir. 120 günden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
IMEI atmak kaç dakika sürer?
Telefonu eşleştirmek için satın aldığınız firmaya, ithalatçısına veya BTK’ya başvurabilirsiniz. Bu işlemler 1 ila 10 gün arasında sürmektedir.
IMEI kaydı yaptıktan sonra ne yapılır?
Kayıp/Çalıntı bildiriminde bulunmak için cihazın 15 haneli IMEI numarasının bilinmesi ve bağlantının yasal sahibi olan kişinin aşağıdaki işlemleri yapması gerekmektedir: E-Devlet Kapısı veya BTK Bilgi ve Bildirim Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) kanallarından biri üzerinden bildirimde bulunulması gerekmektedir.
IMEI kaydı yapıldıktan sonra ne zaman açılır?
IMEI İşlemleri Yurt dışından cihaz Türkiye’ye geldikten sonra en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekmektedir. 120 günden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
IMEI attıktan sonra telefon sıfırlanır mı?
Normal şartlarda veriler silinmez. IMEI ataması yaparken programların sadece root’a ihtiyacı vardır, bu yüzden sistem dosyasında yazılı olan IMEI’yi değiştirirler, bu yüzden verileriniz silinmez.
IMEI kayıt ücreti ödendikten sonra ne yapılır?
Pasaportta telefon kaydı: Ücreti ödedikten sonra, cihazı pasaporta bağlamanız yeterlidir. Bunu iki şekilde yapabilirsiniz. E-devlet kullanarak: Pasaport sahibi olarak, herhangi bir belgeye ihtiyaç duymadan, e-devletin “IMEI Kaydet” menüsündeki forma verilerinizi girerek kayıt olabilirsiniz.